Over ons

Authentiek Grieks in Hartje Maaseik

Ontdek Minos

Ontdek diverse authentieke, Griekse gerechten. Deze worden met liefde bereidt door chef Eleni en haar enthousiaste team van medewerkers..

De keuken serveert diverse vlees, vis en vegetarische gerechten volgens Grieks recept. Al onze gerechten zijn tevens af te halen. U kunt uw bestelling gemakkelijk doorbellen.

Het dynamische duo

Ward & Eleni

Ward en Eleni leerden elkaar kennen in het Antwerpse studentenleven. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk. Uit dit liefdesverhaal kwamen twee flinke zonen voort. Het koppel werkte al samen in het restaurant van Eleni’s ouders, Minos 1.0. Dit tot Ward op een dag zei: “laten we een eigen zaak starten!” Eleni verklaarde hem voor zot, maar inmiddels is Minos 2.0 een feit. Kom snel eens proeven van de overheerlijke gerechten en van de huiselijke, dynamische sfeer in het restaurant.

Het restaurant

Over Minos

Grieks restaurant Minos werd in 1986 opgericht in hartje Maaseik. Ondertussen is het reeds meer dan 30 jaar een gevestigde waarde aan de Maaskant. Sinds maart 2018 verhuisde Minos naar de overkant van de straat en werd het restaurant in een mooi modern jasje gestoken met Ward en Eleni aan het roer. Nog meer dan vroeger worden heerlijke authentieke gerechten uit de Griekse keuken geserveerd, aangevuld met nieuwe lekkere suggesties. 

Een indruk van ons restaurant & onze gerechten

Galerij

Een stukje mythologie

Wie was koning Minos?

De zoon van Zeus en Europa, koning van Kreta en getrouwd met Pasiphae. Om zijn zoon Androgeus te wreken, die tijdens spelen in Attica werd gedood, verplichtte Minos de Atheners om jaarlijks zeven jongens en meisjes naar Knossos te sturen. Hier werden ze onverbiddelijk het labyrint in gestuurd en verslonden door het woeste beest, de Minotaurus. Totdat Theseus vrijwillig naar het labyrint ging, waar hij met hulp van de dochter van koning Minos, Ariadne, (die verliefd op Theseus was geworden) de Minotaurus versloeg en het labyrinth verliet.